Mikseivät ihmiset ajattele? Mihin on kadonnut muista välittäminen ja ystävällisyys? Etenkin internet on tarjonnut aivan uudenlaisia keinoja typeryyden ja pikkusieluisuuden näyttämiseen. Tämä vuodatus johtaa siitä, että luin eilen cityn keskustelupalstaa, jossa lähestulkoon jokaisessa ketjussa otettiin jossain vaiheessa esille "suomivalaat" tai muuten vaan rumat ja ällöttävät.

Hyvä on, en ole minäkään täydellinen. Myönnän, että mieleen tulee joskus ihmisistä että miten tuokin nyt noin tai miten pääsee edes tuollaiseen kuntoon, mutta koskaan en sanoisi sitä ääneen. Olkoon jokaisen ulkomuoto hänen oma asiansa. Piste.

Seuraa lisää huonosti jäsenneltyä ajatusta.

Suvaitsevaisuuden kehä. Suvaitsevaisen pitäisi suvaita niitäkin, jotka eivät ole suvaitsevaisia. Minä en ole suvaitsevainen, koska haluan halveksia sellaisia ihmisiä, jotka tahallaan ja tarkoituksella loukkaavat muita. Mikä ihme saa jonkun, luultavasti tuolla oikeassa maailmassa ihan normaalina esiintyvän ihmisen kirjoittamaan sellaista sontaa nettiin? Tekeekö anonyymius meistä idiootteja? Ei, ei tee, mutta miksi jotkut edes tarttuvat sellaiseen mahdollisuuteen? Mikä saa tavallisen ihmisen loukkaamaan toista tavallista ihmistä?

"Älä ota niitä niin tosissaan", sanotaan. Miksen ottaisi? Joku muu varmasti ottaa. Eikä typerän, ehkä tuurilla jopa puolivitsiksi tarkoitetun, loukkaavan kommentin kirjoittaja varmasti ajattele sitä, mitä hänen parin oluen jälkeinen tuotoksensa voi aiheuttaa jossakussa satunnaisessa lukijassa. Eihän anonyymilla tekstinpätkällä jossain diipadaa-keskustelupalstalla voi olla kenellekään mitään merkitystä. Eipä.

Toivon, että olemassa on karma tai joku muu kosminen voima, joka tulee ja pistää niille mulkuille takaisin.